Felhasználói szerepek és jogok beállítása a CeSYS-ben

Elkészítettük a felhasználói szerepek és jogok beállításának kiterjesztett funkcióját. Ezentúl Ön is létrehozhat felhasználói fiókokat kollégái számára és korlátozott hozzáférést biztosíthat a CeSYS kiválasztott részeihez.

Kedves Partnereink!

Olyan környezetben dolgoztok, ahol több kollégával kell együttműködnötök és ahol mindenki kiveszi a részét az utazási iroda sikeres működtetéséhez szükséges munkából? Az egyik kolléga gondoskodik a weboldal dizájnjáról és beállításáról, a másik a marketingért felelős, a többiek utazásokat értékesítenek. A munkájához mindenkinek más CeSYS eszközre van szüksége. Éppen ezt a célt szolgálja a megújult Felhasználói jogok funkció, amely a felhasználói adatokban és beállításokban található.

A felhasználói szerepek és hozzáférések megtalálhatók a CeSYS adminisztrációs felületén

Beállítások -> Felhasználók -> Új felhasználók

A jogok 2 részből állnak. Az első lépésben kiválaszthatja a felhasználó szerepét, két szerep közül választhat: Adminisztrátor és Felhasználó.

Felhasználói szerepek

Az Adminisztrátor korlátozás nélkül hozzáférhet a CeSYS összes részéhez és joga van:

- felhasználói fiókok létrehozására/szerkesztésére/törlésére

- a felhasználói szerepek és hozzáférések beállítására

- megtekinteni az összes felhasználó feladatait és eseményeit

- beállítani a felhasználók jogosultságait

Felhasználó:

- hozzáférhet a rendszergazda által engedélyezett adatokhoz

- nem áll módjában változtatni a többi felhasználó fiókját (csak a sajátját)

- nem tud létrehozni új felhasználói fiókot és nem tudja törölni az aktuális fiókot

- a bejelentkezési lapon csak a saját feladatait és eseményeit láthatja

Felhasználói jogok

A második rész csak a Felhasználó szerepkörre vonatkozik, mivel a CeSYS adminisztrációjának egyes részeihez való hozzáférésről van szó. Ez az Adminisztrátor szerepkör esetében hiányoznak, mivel ő automatikus hozzáféréssel rendelkezik.

A hozzáférések megfelelnek az adminisztráció fő menüpontjának, azaz:

- Web

- Marketing

- Kereső

- Eladás

- UI (Saját kínálatok, TOM modul ha aktív)

Megj.: a többi menüpont mint például a Fórum, CeSYS, Beállítások vagy napirend eszközök (emlékeztetők, feladatok, naptár) minden felhasználó számára elérhetőek.

Megj. 2: Alapértelmezés szerint minden felhasználói fiók Adminisztrátor szerepkörrel bír. Ez azt jelenti, hogy minden CeSYS modulhoz hozzáférnek (ahogyan eddig is).

A CeSYS nem csak egy software. Már több száz irodának segítettünk a növekedésben 2008 óta.

Közel húsz éve foglalkozom utazási irodai gyakorlat oktatásával. Mindig fontos volt számomra, hogy a diákok naprakész, használható gyakorlati ismeretek birtokában kezdjék meg a szakmai vizsgájukat. A CeSYS rendszerrel két évvel ezelőtt találkoztam egy szakmai kiállításon, ahol meggyőződtem arról, hogy a XXI. századi idegenforgalmi gyakorlati képzésnek ez egy nagyszerű lehetősége. A kedves és segítőkész kollégák azonnal hajlandók voltak arra, hogy az iskolámban egy demo program használatával ismertessék meg a rendszer gyakorlati alkalmazását. A diákok részéről nagyon pozitív visszajelzések érkeztek, végre a gyakorlatban is alkalmazhatták az előzetes elméleti ismereteiket. Nagyon tetszett, hogy a rendszer nem csak a naprakész utakkal kapcsolatos adatokat használja, hanem az ügyintéző munkáját könnyítő alkalmazásokat is tartalmaz. A bemutatót tartó kollégák (Hudak Peter és Dunavölgyi Mátyás) ifjúságra nyitott személyisége, magas szintű szakmai és nyelvtudása a diákok számára inspiráló volt az idegenforgalomba való elhelyezkedés, illetve továbbtanulás szempontjából is. A CeSYS remekül használható a szakmai képzés során, kiváló komplex gyakorlati lehetőség.

Kelemen Edit szaktanár II. Rákóczi Ferenc Szakgimnázium (https://rakoczif.hu/)

A CeSYS-ben értékelem a folyamatos technikai fejlődést, kisebb utazási irodák számára is elérhető áron. Irodák ajánlatainak folyamatos bővítése és a német utazásszervezők ajánlatai is elérhetők. A legfontosabb, a kiváló és segítőkész kapcsolat a Hotline Helpdesk és az irodánk között!

Suszter Zoltán (www.utazasszervezo.hu)

loading